Saturday, August 27, 2011

setiap kegembiraan itu pasti ada kesedihan

bertolak dari kampus (UniKL MIAT) dlm pukul 10 pg camtu.
amik kakak kpd member then tukar keta dia.
plan balik naik kereta si kakak utk balik ke Kedah.

pukul 11 lebih camtu sampai dkt Uitm Puncak Alam.
tukar keta,then terus bertolak balik.

otw tu mmg happy2 laa.
gelak and ketawa tanak kalah.
bising satu keta.

melawak,main patung Minnie Mouse ngan Rabbit (kot).
nyanyi lagu raya.
dalam pukul 2.30 camtu sampai Ipoh.
tukar driver.

bagi si kakak plak drive.
saja nak bg biasa bawak balik ikot highway coz this is her first time driving going back home.

mula2 dah mcm cuak laa.
sebab si kakak mcm yakin x yakin.
then si adik suruh si kakak cuba bawak laa.

ingatkan kalau highway xde ape la kan.
coz jalan straight je,x mcm kt KL.
si kakak selalu je bawak keta kt KL.
x penah plak excident kan.

pukul 3.30 camtu sampai kt terowong Jelapang.
lepas pd terowong je ade jalan curam and selekoh.

on the spot at that time,ade accident kurang dr 20 meter dr tempat ktorg.
si kakak dah cuak.
tekan brek but still sliding on the road.
si kakak lepaskan tangan and menjerit panggil si adik.

"naimmmmmmmmmmmmm"...

aku mcm x caya sbb x sampai bapa saat je dh berlanggo.
seriously mcm dlm movie pon ada gak.

2 kali langgar keta org depan.
Getz warna merah yg first kena langgar.
keta tu ke sebelah kiri jalan.
then langgar plak keta kt depan,Honda City bhai !!

time tu si kakak dah blurr.
tatau nak cakap ape.
aku ngan si adik ni pon blurr.

then,aku yg kena settle.
coz dorg xtau nak sttle camna.
aku ajak owner keta yg terlibat g IPD Kuala Kangsar.
settle dkt balai senang.

kalau settle atas highway.
ribu2 gak nak kena bayar,
mana nak cari duit wehh.
mmg kena gadai suma yg ada la. HAHA

lama gak nak settle.
2 jam lebih nk settle report dkt balai polis.
alhamdulillah,radiator keta xde ape2 problems.

kalau ade probs,mmg kena menapak cari bas laa utk balik Kedah. HEHE

selamat sampai di Sp,Kedah pukul 10 malam mcm tu.

10 jam perjalanan dari Shah Alam-Sp.
perghhh !!!

Alhamdulillah aku masih hidup.
but still mcm x caya semalam aku accident. hee ~


 keta baru 2 bulan beli.

time langgar Getz xde ape sgt.
lepas langgar Honda City jd camni terus !!

dah macam muka kena tumbuk pon ada. HAHA

No comments:

Post a Comment