Monday, March 28, 2011

first time and pengalaman yg tak dpt aku lupakan !!

pertama kali aku naik van ambulans..bukan sebagai peneman orang sakit,tp aku sendiri yg sakit..
alkisah ~ pukul 8.30 sampai 10.30 malam td (27 March),aku ada friendly hoki dengan MTD..
mcm biasa,aku maen goalkeeper for my team..
masa second half tu,aku dive la and save dr kena sumbat goal..
lepas aku dive and time nak berdiri tu ja,aku dh rasa sakit gila2 la dkt bahagian pinggang and bahagian belakang..memang perit sgt2..
aku xleh bangun,xleh tunduk,xleh bengkok badan ke belakang,bawah,kiri and kanan..(member aku ganti jd goalkeeper plak)..
senang cakap,aku mcm patung la..keras ja..

then,masa kt luar gelanggang tu aku diberi rawatan oleh paramedic..
after half an hour,ambulans dr Hosp. Kuala Lumpur pon sampai..
this is my first time naek van ambulans..
siap kena hold dkt bahgian leher lg..
and siap pasang siren..
laju nk mampus driver tu bawak..

lebih kurang 10 mins camtu,sampai la HKL..
aku dimasukkan ke wad kecemasan..
and kena inject dgn ubat tahan sakit..
3 jenis ubat tahan sakit yg aku kena..
coz 2 ubat yg terawal tu x bagi apa2 effect dkt pinggang aku..
yg ketiga tu baru la ada effect..
then,aku pening2 and rasa sakit tu pon dh kurang..

10 mins after that,aku dinasukkan ke bilik x-ray..
utk x-ray pinggang aku..
alhamdulillah,lepas x-ray tu dh leh gerak2 and bengkokkan kaki and badan..
*maybe dgn izin Allah and sbb ubat tahan sakit td kot..

aku dapat kebenaran balik ke kampus and dpt MC for 3 days..
and within that MC,aku kena follow up with orthopedic specialist..
and aku dh xleh maen sukan untuk 1-2 bulan..
and aku dh xleh maen ragbi and jd golakeeper dh..
and aku harap,aku leh main takraw lg..haha

apa2 pon,aku harap tulang belakang and pinggang aku ni x kena slip disc and x rosak terok..
coz..aku takot..takot sgt klo2 aku ******..
nauzubillah..Ya Allah,kau ringankanlah ujian ke atasku,jauhilah diri ini dr sebarang kemungkinan yg lebih terok lg..sesungguhnya engkaulah tuhan yg Maha Kuasa..yg menentukan segala-galanya..
Aminn..

mcm ni la keadaan aku dlm ambulans..mmg xleh gerak langsung..

Friday, March 18, 2011

cuti-cuti MALAYSIA !! (first day)

cuti midsem nih aku tataw nk wtpa..so,aku dgn Naim and Iskandar plan la utk bercuti di Kelantan..
lagipun ada hajat kami nk p sana..nk cari supplier barang2 utk bisnez kami..hee
aku bertolak dari Sg. Petani lebih kurang pukul 11pg (15 March 2011)..*Naim drive*
p naek keta Naim Ibrahim..dari Sg. Petani,aku dgn Naim ja la..
then,sampai kt Tanah Merah lebih kurang pukul 2.30 mcm tu..
kt Tanah Merah,aku singgah umah Mustaqim dulu..dia roomate aku kt MIAT..
beli beras siam,makan Nasi Lemak Tok Wan Ali yg agak femez kt T.Merah..hee

dari T.Merah plak,kami teros ke Kota Bharu..
bertolak dari T.Merah lebih kurang pukul 3.30 la..then sampai ke KB dlm pukul 5 lebih..
ni turn aku drive plak coz Naim dh ngantuk..hee
sampai ja kt K,Suzarin (member MIAT) dtg amik dkt dgn Muzium Perang..
then,kami teros ke umah dia..
SUBHANALLAH !! besarnya umah..tu la ayat first aku masa sampai umah dia..
bapak la...!! BANGLO 3 TINGKAT tu..heeee
mewah betul parents dia..*ayah dia tokey kain* heee

sampai sana ja,aku mandi2 and nk rest..
tp,x jadi coz aku melawak dgn adk dia yg berumur 4 tahun tu..
kicik ja adk dia..Suzarin cakap,adk dia lahir x cukup bulan..lebih kurang 2 bulan gak la x cukup..
nama adk dia tu Sidratul Batrisyah..
sedap kan nama tu..heee
            
    
ni la adk Sidratul Batrisyah tu..comel kn dia..heee
nakal and pandai cakap..haha

lepas solat,kami bersiap-siap utk p tengok game bola kt Stadium Sultan Mohamad ke IV..
Piala FA (Kelantan vs KL Felda United)..
Kupi,Pidasz,Peyi,and Mat Hanip join gak..
masuk stadium lebih kurang pukul 8 mlm cmtu dh penuh and tarak tempat..perghhh !!! fanatik gila la penyokong Kelantan..bagus2 !! heee..

tu diaaa..ghamai gila..baru side aku..blom side sebelah lain..hee

dari kiri (atas) : Suzarin,Naim Ibrahim,Kupi and aku..
bawah : Mat Hanip and Pidasz..
Peyi kena dok tepi longkang..sama mcm kami la..hahahaha
penuh dh tempat..xleh nk duduk..


 
    

 

Monday, March 07, 2011

cuma aku !!

aku saja ja post lagu ni..
sebab..aku suka tengok heliza..
chomel gila la..
hahahahahahahahahahaha...
jangan jelez ea gadis-gadis di luar sana..heee


lagi satu..
lagu ni best..
muzik dia pon best..
sebab tu aku suka..heee


dengan ala-ala comel ditambah pulak melodi lagu yang sedap dengar..
aku post ja la..heee



Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Aku kenang kamu, aku bayangkan dirimu
Aku rindu kamu tapi kamu tak rindu aku

Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang
Apa kata kamu, mahu undur atau maju
Mungkin cuma aku tapi kamu belum tahu

Untuk apa cinta jika tidak sudi
Untuk apa kasih jika tak memberi

Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang

Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi

Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih jika tiada sayang

Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang

Sunday, March 06, 2011

need an improvement !!

for the first time i represented MIAT to sepak takraw tournament today..hee
playing with seniors gave me the passion and desire to win and prove that i am qualified to represent team UniKL MIAT..
as I have represented for my secondary school and playing for my club,feeling nervous during game already does not mean more..haha

but,not enough if i want to succeed without any effort to improve myself..
so,to be tried over and collect as much as possible the experience ..
hmm,org cakap pengalaman tu mendewasakan kita..huu



participants for the tournament today was so great !! haha..
pak cik2 pon join gak...terbaik la !!
siap ada rakan penaja weh !! seghonok la geng2 MFI,ada penaja..

tuu dia..ada gaya tekong thailand dak?? hahaha

ni masa game regu satu lg..regu aku punya game depa lupa nk amik gambaq..
hampehhh betoi..haha

bond : pengurus and merangkap pemain simpanan..hee
ajis : killer aku..

mus : feeder aku..last game tba2 injured gak..
 
 ni regu lg satu..
dari kiri : bun (tekong), ady(killer), and kmal(feeder)

muka letih lepas maen...hahahaha

huh..sakit belakang weh !! terjatuh plak masa game last..my back injured balik !!
haishh..cmna nk berlatih ptg2 nnt !! amik masa gak ni utk sembuh..

Tuesday, March 01, 2011

finally !! found it..hee

huh..dh lama aku mencari lagu ni..akhirnya jumpa gak..
thanks to my classmate !! haha