Wednesday, July 27, 2011

pening !!

aku x faham la dgn cerita Tahajjud Cinta ni (watak Eman Manan dlm cerita tu)..

pegang watak Ustaz,tp lg nak ada banyak isteri..
arghh,banyak sgt skang ni watak2 yg alim then bercinta or yg berkaitan laa..
cth : mcm cerita Ustaz Amirul tu..
menyampah gila laa bodoh !!

macam nak jatuhkan kedudukan seorang ustaz pon ada..
lagi mau tunjuk ustaz tu bercinta and pegang tangan bukan muhrim..

ORANG BODOH ja wat mcm tu la gila !!
geram aku tengok watak-watak camtu..

xyah nak berlakon baik sangat laa kalau dalam lakonan sebagai ustaz tu benda-benda yg halal haram pon xleh nak beza !!
ada ka patut seorang ustaz pegang tangan yg bukan muhrim !!

arghh..bengang plak rasa tengok watak-watak camtu !!

istikharah cinta..


thanks credited to my lovely sister,Mardhiah..
really loves this nasyid !! 
i'll try to understand the meanings of this lyrics =)

Sunday, July 24, 2011

purely BUTA IT !!

kali ni mmg kompem2 aku BUTA IT..hahahahahaha

aku xtau satu habuk bout windows update..apa function dia pon aku tatau !! kih3

sekali update,dok ada 145 update..HAHAHA
systems maintenance plak dok ada 16..kih3

ini bukan tahap BUTA,dah tergolong dlm kategori BENGAP dah ni..hehe

buta IT !!

rasa mcm dh lama wat BLOG ni..
bajet nk jd BLOGGER la kan !! hahaha

tp,sampai skang aku x expert lg nak edit-edit,nak bg cun and meletop kebabom bang-bang boom blog aku ni haa..
adeihh,mcm mana nak jd blogger ni klo x pandai benda2 camni..

*bukan x pandai ok !!
ada pembetulan di situ..
yg betulnya : AKU MALAS NAK EXPLORE benda-benda dalam ni..HAHAHA !!

ntah apa-apa entry aku yang ni..LOL !!

Palestina Tercinta


Untukmu jiwa-jiwa kami
Untukmu darah kami
Untukmu jiwa dan darah kami
Wahai Al-Aqsho tercinta

Untukmu jiwa-jiwa kami
Untukmu darah kami
Untukmu jiwa dan darah kami
Wahai Al-Aqsho tercinta

Kami akan berjuang
Demi kebangkitan Islam
Kami rela berkorban
Demi Islam yang mulia

Untukmu, Palestina tercinta
Kami penuhi panggilanmu
Untukmu, Al-Aqsho yang mulia
Kami kan terus bersamamu

Untukmu, Palestina tercinta
Kami penuhi panggilanmu
Untukmu, Al-Aqsho yang mulia
Kami kan terus bersamamu


*nasyid ni betul2 bagi semangat kat aku !! klo aku rasa putus asa,time malam2 sebelum tidur aku mesti dengar lagu nih..semangat !!

Tuesday, July 19, 2011

~ mEnAriK ~

 “Kalau kita sukakan seseorang, 
jangan beritahu si dia, 
nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya dan Allah takkan bagi.. 

Tapi luahkan pada Allah,beritahulah Allah. Allah maha tahu jodoh kita siapa..”