Sunday, February 20, 2011

..tiada tittle..

sabtu and ahad ?? seriously klo xdak pa2 program ngan sahabat2 haluansiswa,aku tataw nk wtpa..
mcm biasa,klo ujung minggu bangun lewat ckit la..x la smpai pkul 12 tu kn..paling lewat pon so far just plul 11 la..coz aku xleh tdo lama2,nnt fenin kapla..hehe..klo tdo lewat,bleh plak..kih3..
standard klo bangun ja,mcm biasa gak aku mesti tengok mmber2 aku dh bngon ke blom..hehe..kdg2,dorg ni x bngon lg..and kdg2 aku lewat ckit dr dorg..lepas bangun tuh,mcm biasa la g mandi and bersihkan diri kn..dh segar bugar gitu,maen game dulu..utk cuci mata dgn grafik2 gamenye..hehe..senang cakap la,mmg tiap2 ari x terlepas la dr maen game..coz yg tu ja la utk hilangkan boring..pastu,klo dh rse boring maen game,maen tenet plak..haha..yg ni yg PALING aku x suka..haishhh,klo on9 tu,kompem2 lama baq ang..kdg2 x sedar sampai pkol 12..mkn pagi?? mana ada makan pg or breakfast pon..kih3..coz dak2 bilik aku ni lebih krg mcm aku gak..x mkn xpa,mkn pon ok gak..ngee

standard klo ujung2 minggu cmni,dh jd kebiasaan bg aku utk brunch..haha..bkn pa,as a student nih,kena la ada perancangan kewangan kn..kena la jimat2 ckit..haha..klo breakfast dh bpe ringgit + lunch lg bpe ringgit kn,so better la klo BRUNCH..muahaha..JIMAT banyak baq ang !! hahaha..tp,merana ckit la..dlm pkul 12 ke ats tu mmg kompem2 dh bunyi perot nih..tataw la bunyi lagu pe kn..stndard yg aku taw,ade jazz,pop rock,balada,and x lpe gak nasyid..hehe..bkn maen hiperbola ayat aku ni haa..

after brunch,lepak2 jap sementara nk semayang zohor..lepak kt hall bilik sudah..atas tikar Nilai 3..hehe..sambil2 tu sembang2 la dulu ngan mmber2 kn..pasang plak nasyid or lagu..perghhh,layan kot..besa la hidup org bujang,mcm ni la..hehe..then,after solat tu mikir dulu nk wtp..klo ngantuk sgt,aku tdo ja..tp,masalahnye aku ni susah nk tdo..adoiii,dh la mlm pon tdo lewat..siang plak susah tdo..x stable la krenye time aku *MATI* sementara..haha..

ptg2 ckit klo tataw nk wtp,kompem2 la on9 kn..skype ke,fb ke,ym ke..blog?? hmm,ni yg aku x best nihh..penat baq ang nk update blog ni haa..nk menaip tu paling paling and paling aku x ske..kdg2 idea tu ada,tp ntah la..bla nk tulis tu jd malas plak..haha..klo la aku ni rajin menaip,rasa2 nya dh bnyk post aku kt blog ni haa..kih3..naseb baek x rajin..

bila malam menjelma..bintang pon berkelipan dikala bulan turut sama menerangi malam yg indah..x lengkap hidup klo xd waktu malam..yela,Allah jadikan siang kita utk berkerja,and di waktu malam plak utk berehat kn..tambah plak klo dh ada keluarga kn,lg banyak tanggungjawabnye..ade yg keja sampai lewat mlm starting from subuh lg..nk cari makan utk anak isteri pnya pasal..haha..but,that's not me la..aku study lg,ngee..

lepas semayang maghrib,and wt ckit amalan2 sunat.baru la mikir sme ada nk g makan or nk maen game or nk maen tenet..bhahaha..and sudah semestinya maen game smeta..haha..
game ape la yg aku selalu maksudkan ni??haa,itu yg kte nk taw..sme ada PES,CS Source or NFS Carbon or NFS Most Wanted..haha..ni la game yg selalu aku maen..sorry la,gua x layan DOTA..x berminat even ramai yg ajak maen..so far la..hehe..

makan mlm ?? hmm,senang cakap la aku ni susah ckit nk dinner..diet??? eh,tolong ckit..mne maen diet2 ni haa..*mmg nk diet pon..bhahaha..diet utk upgrade badan ni haa..dulu time muda2 berotot la gak,skang berotot lg..tp xla se"GAH" dulu..haha..so,aku pon decide utk kurangkan mkn malam..coz standard la mlm2 aku akn maen gym..x kesah la maen kt tempat aku selalumaen or kt bilik ja..but aku lebih prefer maen kt bilik la..dh ade alatan gym ni haa..mayb nk tambah lg ckit kot alatan2 dy..skang ekonomi down,so lambat lg kot nk tambah alatan2 dy..haha..sian alatan gym aku,xde pasangan..dorg pon nk kapel gak..kih3..

study?? esemen?? haa,ni yg malas nk cakap ni..haishh,aku nih kdg2 tataw esemen ada or x..yg peliknya,mmber2 kelas kerap tanya aku esemen ada or x..and kdg2 aku plak yg gtaw..so,the conclusion is aku nih jarang wt esemen..klo wt pon,mcm biasa la..last minute baru wt..hehe..
study plak?? hmm,once in a blue moon..hahaha,..nah,amik ang once in a blue moon teros..ni klo Umi and Abi aku taw yg aku jarang and kdg2 (ckit la) ja aku study,kompem2 kena tazkirah smpai bernanah telinga ni haa...bhahaha..tp hero xpe,releks and cool ja..dh jd lumrah hidup klo kena tazkirah ni kn..huhu

yg paling paling and paling aku suka is when tomoroow or that week have quizzes or test..time baru la aku taw betapa BONGOKnya aku..hahaha..dlm kelas paham je,then ble kuar kelas,jd bengap plak..yela,asyik gelak ja..mmg dy la ilmu susah nk melekat dlm pala otak ni kn..hehe..so,when the time is coming,mle la kalut nk study..mse tu mmg dh jd serabut..tp xla smpai gila kn..still waras jek..hoho..masa ngah study tu aku mmg fokus betol2..aku bersyukur la coz Allah kurniakan aku kelebihan mudah faham bout sumthing new..tp tu laa,aku x reti nk guna kelebihan aku..suka wt keja last minute..ni dh tergolong dlm golongan kufur nikmat ni..astaghfirullahalazim,bahaya nih..kena kerap muahasabah diri ni..haishh..

ok laa..*MAAF MUATAN PANJANG*,dh aku mengarut nih..penat ooihh tulis panjang2 ni..seriously penat baq ang !! hahaha.. aku just nk story ckit2 la apa yg aku wt time ujung minggu..sebagai perkongsian ilmu utk korg sume,gunakanlah masa yg ada tu dgn keja2 faedah..biar sibuk cmna pon,solat jgn la sekali-kali diabaikan..tanggungjawab kte as umat islam utk melaksanakannya..amalan2 sunat tu jgn la x wt langsung kn..tp,nk wt amalan2 sunat tu kena la tunaikan yg wajib dulu,coz klo wt amalan sunat bnyak mana pon,sia2 ja klo yg wajib tu x complete..senang cakap,arrange la masa tu betol2..time maen,kta maen la puas2..time ibadah,kta ibadah betol2..time mkn,kte makan puas2..and banyak lg la time aku nk gtaw ni,penat plak nk tulis..haha..sampai sini sja la kott aku meracau and menggoreng cerita..selamat !!

3 comments: