Tuesday, February 15, 2011

excident lagi..bhahahaha

HAHAHAHAHAHA..
this is my first impression la bla teringat balik aku excident td..
nk tergelak la plak..adoiii la..
bodoh betol keta tu..pemandu Nissan Grand Livina tu x reti bawak keta ka?? haishh..nyusahkan org..
ada ka patot brek mengejut masa nak naek bonggol..mmg aku terkejut la..
naseb baek bwk slow ja coz baru lepas hujan..aduhh..
bulan 12 aritu dh excident,injured kaki kiri..x sembuh pon lagi kaki kiri tu..still sakit lagi..tba2,arini plak kena lagi..huh,mmg merana la..ankle plak injured,kaki kiri yg baru sembuh td tu pon injured and sama la ngan lutut kiri..adoii la..
seriously aku x puas ati ngan keta tu..aku rasa la dia baru dpt lesen keta kot..pa punya jenis la bawak..dh la bwk slow,pastu brek ngejut kt bonggol..pelik2 betol..
masa tu aku dh la lapar bebenor..otw nk g makan kt bangi la..sian plak kt member aku,hajat dia nk gunting rambut,last2 excident..yg bestnya,dia x injured lngsung..kebal gila la dia tu..
kebal?? sbb pa aku ckap dia kebal?? sbb..dia jatuh atas aku..aku plak tersepit bawah motor..dia plak timpa aku..huh,agk sedap la dia landing atas aku..
and syukur sgt2 la coz aku x kena langgar ngan keta and motor kt belakang..
dh la tepi jalan tu ada 2,3 kedai makan..mana ada malu pon bila bangun tu..malu wehh..haha
pa2 pon,aku tetap macho..lekss..wt mcm xdak pa jd..hero kena cool,mana leh gelabah kn..kih3..
cool la sgt kn..elok bangun and check motor and body aku ja..tba2 aku rasa mcm ada yg x kena..
ahhh,sudah..throttle motor putus plak..enjin masih hidup,tp..bla pulas minyak,x jd plak..adoii..
duit lagi..bahana betol..kih3..
naseb baek la x rosak terok..ada la pecah lampu and calar2 motor tu..haha..

alhamdulillah la selama aku hidup ni,aku excident tak terok..syukur sgt2..
still dikurniakan nikmat hidup..still bernafas..
mayb aku excident arinie and aritu-aritu tu sebgai balasan Allah ke ats dosa2 yg aku wt selama ni kn..
mashaAllah,dosa-dosa kecil aku masih banyak lg nih..ammar,insaf la..
banyak sgt lagho nih..sampai kn tak sedar yg diri tu dh banyak lakukan dosa2 kecil..
astaghfirullahalazim..insaf la mar..hmm..
Ya Allah,ampunilah dosaku..dosa zahir dan batinku selama aku hidup hingga ke hari ini..aminn
 

2 comments:

  1. bila naek moto baca doa makan cmni la.. haha

    ReplyDelete
  2. hahaha..otak ang peyi..ak mana ada baca doa makan pon..baca doa bangun tdo ja..hehe

    ReplyDelete